Karolina Nordholm

Senaste inläggen

Av Karolina - 18 juni 2012 22:39

Efter att ha varit hemma i helgen så är jag nu tillbaka i gällivare för en veckas jobb innan en vääldigt efterlängtad helg

Det har varit full rulle på jobbet idag, ungefär vid 13.30 kastade jag i mig en snabb lunch, nästan springandes! Sen for jag hem till byn några timmar på kvällen för att gratta mamma som fyller år idag! Även om det bara blev några få timmar hemma så är det värt det, så skönt att vara hemma! Sen tillbaka till gällivare igen, och som vanligt hade jag hemlängtan innan bussen hunnit utanför 50 - skyltarna! Det är det här stället alltså... alltid hemlängtan, eller längtan bara någerst!Nu blir det att kika på tv och läsa lite " Om jag kunde drömma " :) och tagga för ett kvällspass imorgon! Gode skönt att börja kl 14, man får som lite sovmorgon! Hoppas på liiite lugnare dag än idag, men bara liite! Timmarna och dagarna den här veckan får gärna gå fort så det blir helg nån gång! :) <3Mitt "passerkort" på sjukhuset! Tycker att det känns något skumt att det står Barnsköterska.. det borde stå Undersköterska! :)  
Tog mig upp på Porjusberget på lördagkvällen! har verkligen längtat efter att sitta där uppe och spekulera så länge jag känner för det! Synd bara att vädret inte var på topp.... När det är midnattssol där uppe är det helt underbart! :) 


   Letade även fram min husfrueliga sida på lördag och bakade bröd :) 


   
Over and out!! :)  

ANNONS
Av Karolina - 15 juni 2012 21:19

Eftersom att jag är ledig i helgen så är jag nu hemma! :) Så otroligt skönt! Började dumflina som ett tok när jag satt på bussen och när jag såg vyn över Porjus! Det går inte att beskriva hur pass fäst jag är vid mitt paradis. Porjus är inget märkvärdigt, men jag älskar det!Nå, det blir bara lite... rättara sagt många bilder från senaste tiden! :) Maskeraden, Balen, studenten osv osv!Maskeradoutfiten


    


Baldags!  


 Jag & Sigrid på balen! :)


   Glada tjejor! 


 


Kommer sakna brudarna i omvårdnads! Det har varit tre lärorika och roliga år.... ... Jag och min fina moa <3 


  


Vi och underbara bästaste sjukvårdsläraren therese! <3 Saknar så förbannat! <3  


Vi och våra braiga omvårdnadslärare! :) 


 


Ca 51 eller 56 stycken klämmor som jag plockade ur håret!  


 Glada tjejor! Och moa var så grymt vacker i sin nya kolt.... :')  

    


vackra bästaste människa :) <3  


För vi har snaaart tagit studenteeeen, fy fan vad vi är bra!  


     
FÖR VI HAR TAGIT STUDENTEEEEEEN!!!!!!!!!!!!!!!!  


 Varning för Moa!  


 Lätt charmigaste skylten ever! :) Jag i ett nötskal när jag var liten... älskade att klä ut mig!  


    
FÄRDIG UNDERSKÖTERSKA!!!! :) Lyckan var total! Tre års slit är över, och jag har världens bästa jobb! Det har jag länge vetat - att jag verkligen valt rätt och vetat att jag kommer trivas med mitt yrke! Nu gäller det bara att hitta rätta platsen inom vården för mig! Det är bara att testa mig fram tills jag hittat rättFinns ju så många ställen som jag vill testa på, några där jag vet att jag trivs, men även mycket annat lockar! :) Det finns nästan inga gränser! :)  

Jag behöver inte ens ha bråttom, jag har hela livet på mig! Nu i sommar är det BB, Gyn & förlossningen som gäller! Sen.... ja det får vi se ;)


   
Fick en störthärlig charmig sjungande gris av min Glädje  Han Tyckte att den passade mig och min tokighet.. av någon anledning höll alla i min närhet med honom    


 Jaa... tillslut stod vi alltså där på kyrkbacken, och våra lärare kunde vara stolta över oss - tillslut!  

Jag kan inte låta bli att fundera vad johanna kläckte ur sig när den här bilden togs, med tanke på att vi alla tittar ganska konstigt på henne, som vanligt kanske? ;)


Låter den här bilden symbolisera våra tre år som klass helt enkelt!


 Glad, frusen, trött sliten tjej!


Lastbilsflaket väntar!  


 Ja.... ingen kommentar va! ;)  


                Kan väl bara avsluta med att säga att de här tre åren har nog varit bland dom bästa jag varit med om! Även om det har varit tungt ibland av olika anledningar, så har de bra stunderna tagit över som vanligt, och det är dom man minns i slutändan!

Tre år fulla av blod, svett, tårar men också mycket skratt! Under dom här tre åren har jag utvecklats mycket som person, och lärt mig mycket om mig själv. Mycket tack vare omvårdnadsprogrammet och de lärare vi har haft - kommer aldrig glömma Erika och Therese! Dom har varit ovärderliga ( heter det så? ) Äsch sak samma! Våra lärare har mer än en gång fått oss alla att gråta, ibland bara genom att fråga hur det är, hur vi mår osv. Men, det har varit bra på sitt sätt. Att ibland få lätta på trycket! Det är sånt, ialla fall jag har uppskattat senare! 

 Fördelen med att vara en lite klass, är att vi alla kan komma lärarna nära. Jag har upplevt att vi alla stått våra lärare nära. Man har fått bra kontakt med dom! :) Jag är väldigt tacksam över att dom stått ut med oss, och alltid ställt upp för oss, även om vi säkert varit pain in the ass ibland! Dom har alltid funnits där! Jag har upptäckt hur stor roll lärarna egentligen spelar under skolgången..!

Jag är skyldig dom ett stort tack känns det som! :)Tre underbara år är nu slut, och nu väntar framtiden! :)


Undrar vad den har att bjuda på? ;)ANNONS
Av Karolina - 14 juni 2012 16:12

Alltså, nu är mina fyra inskolningsdagar slut! Imorgon och resten av sommaren kommer jag stå på egna ben! Det känns inte som att jag har fått ut det jag behöver av de här dagarna, för att känna mig nog säker i mig själv med allt ansvar man har med det som ska göras! Fyra dagar är på tok för kort tid, speciellt när jag hörde att andra Carolina fick gå två veckors inskolning förra sommaren, men dels också för att det varit ovanligt lugnt, så det har inte funnits något att ta lärdom av! Det kommer ju alltid finnas någon att fråga, men det är inte säkert att det kommer finnas tid till frågor och hjälp, händer det något, t.ex vid en förlossning så måste jag veta vad jag ska göra, vad min uppgift är! Idag fick jag en snabb genomgång av hur jag som uska ska göra när det t.ex ska tas ett Lactatprov, det var väldigt många steg att hålla reda på, och när såna prover ska tas så kan det vara bråttom. Det är läkaren som tar provet, men det är undersköterskorna som hämtar de rätta grejerna, lägger upp, assisterar och sedan analyserar provet när det väl är taget, osv.


Idag fick jag också höra att man jobbar ensam som undersköterska under helgerna, per pass. Paniiik! Visst, barnmorskorna kommer alltid finnas där, men det finns saker som vi undersköterskor tar hand om som barnmorskorna inte kan!

Känns väldigt nervöst hela alltihop! Tänk om det händer något..? Vad gör jag? Hur gör jag? Vars finns allt jag kan behöva? Vad händer om jag gör fel? Osv osv osv...

Känner pressen över axlarna. Förhoppningsvis så kommer de flesta ha förståelse över att jag är " Nybörjare " i det här, för inget utav det som händer/kan hända på BB/Gyn/Förlossningen får vi lära oss om i skolan. Det här är ett helt annat område! Men, samtidigt är det här en chans att hela tiden lära sig något nytt och att utvecklas.
Nää.. nu ska jag laga mat, sen lugna nerverna med en promenad! :)  Imorgon är det sista passet för veckan, sen får jag ääääntligen åka hem över helgen! Vad jag längtat! :)

Av Karolina - 13 juni 2012 13:04

Jag är helt dagavild! Hela veckan har jag trott att det varit torsdag! Vet inte varför.. Tycker den här veckan har gått så otroligt segt! Dagarna går segt.. allt går segt!

Än så länge har det varit en lugn start på veckan, det har varit gode lugnt på jobbet! Lite smått irriterande med tanke på att jag har inskolning nu dom första dagarna, och ska det vara så här lugnt så får jag inte ut det jag behöver av inskolningen! Känns som att jag inte kommer vara beredd att " stå där själv " när det väl gäller. Det var ju faktiskt ett bra tag sen jag gjorde min praktik, så mycket av rutinerna osv har fallit i glömska.

Men samtidigt är det skönt att det har varit lugnt nu i början, innan man vet ordet av det så är det tvärt om!Igår avslutades dagen med att jag satte en KAD, och sen ett kejsarsnitt på det! :) Tycker det alltid är lika fantastiskt att få vara med på något sådant! Blir tårögd varje gång... :') Kommer fortfarande ihåg hur det var första gången jag var på ett snitt! Kommer aldrig glömma den upplevelsen!
Längtar till helgen, så jag får fara hem till byn! Längtar ännu mer till näst helg, då jag får träffa min glädje! <3 Blir tokig av att vara här i gällivare och ha honom så långt bort.. :(

Av Karolina - 10 juni 2012 19:48

För jag har klarat att ta studenteeen, fy fan vad jag är bra!!! Nu är jag Undersköterska!!!!  underbart!!! 


Nu är jag på plats i Gällivare, i tre månader framöver! Jag hyr ett rum där vi brukade bo när vi gjorde praktik! Imorgon kl 14.00 börjar jag jobba - på kvinnokliniken ( BB/Gyn/Förlossning )   Feels underbart! Kommer inte att behöva presentera mig som undersköterske elev mer! För nu är det på riktigt! :)


Men.... jag är genomförkyld. Inte så bra! Får se hur det känns imorgon, vill ju kunna gå och jobba, men att sjukanmäla sig första dagen... nja. Inte så bra! Men vi får se hur det känns!

Utöver det så börjar jag fundera på hur jag ska stå ut med att bo här i tre månader, med undantag för de lediga helger och enstaka dagar jag har ledigt! Har varit här nu i några timmar... längtar redan hem som en tok!! Jag vet inte vad det är med just det här stället, brukar sällan ha hemlängtan, men det här stället framkallar en extrem sådan hos mig! Jag får klura ut hur jag ska få dagarna efter jobbet att rulla på! Måste hitta mig nån sysselsättning för att inte klättra efter väggarna!Bilder från studentveckan, bal och själva studenten kommer när det kommer! Just nu vill inte kabeln, min mobil och datorn sammarbeta!Nu ska jag kika film och arbeta på att bli frisk!Saknar min Glädje, och min Andra Halva, såklart :) <3

Av Karolina - 5 juni 2012 17:40

Jösses.. studentveckan! Kan inte fatta att vi snart går ut! Kom nyss hem från gällivare, har varit på Kvinnokliniken och pratat med bossen, hämtat schema och lite andra papper! Börjar jobba redan på måndag! Nu måste det bara fixa sig gode fort med lya också.. annars går det illa! Men det ska nog lösa sig! Snart är det verklighet!

Jag, undersköterska? Kan inte förstå det än :) Men gud vad jag har längtat!


Dock är det blandade känslor inför själva fredagen - studenten! Det ska bli skönt att gå ut, veta att man slipper plugga mer, om jag nu inte väljer själv att plugga vidare! :) Men alla kommer splittras, även om man kanske träffas nån gång ibland så kommer det vara annorluna! Kommer sakna alla... Kanske man kör på sminkfritt den dagen? Lär väl gråta som en idiot... :)


Nä, nu blir det att städa järnet innan mormor och morfar kommer instormandes imorgon, ska också fara och fixa min maskerad outfit av en busgubbe!! ;)
 

Av Karolina - 3 juni 2012 20:35

Efter mycket väntande och nedräknande så blev det tillslut den efterlängtade helgen! :) Den kunde inte ha blivit bättre! Önskar så att jag hade kunnat stanna tiden, just där och då! Ville aldrig fara hem!Så mycket mer har jag inte att säga, helgen var underbar bara! Tack, min andra Halva, min Glädje och alla andra! Ni är lätt bäst! <3 :)  Jag är så lycklig bara!Bjuder på en eller två låtar istället! Som alltid när det gäller musik så får en del låtar en speciell betydelse för mig! :)Låten ( tack åman ) får helt enkelt tala för sig själv!  I baksätet på Min andra Halvas lilla bil..... :)  


Av Karolina - 31 maj 2012 17:47

ÅH! För första gången på läääääääänge så har jag inget plugg som måste göras. För första gången på lääääänge kan jag nu försöka slappna av! Idag har jag gjort bort det sista i skolan, igår gjorde jag bort tre kurser! Imorgon sätts betygen, på måndag börjar studentveckan, och på fredag går vi ut!! Äntligen är det över!   Kan inte beskriva med ord.... :')  

Sen i julas har jag haft studentångest, vad jag haft dom senaste månaderna/veckorna/dagarna/timmarna/sekunderna ska vi inte ens tala om! Min " Att göra lista " sträckte sig till månen och tillbaka, trodde aldrig att jag skulle hinna med allt! Men herregud... ja, ( hallelujah han är med oss här också ) - jag klarade det!!! Har inte riktigt fattat det ännu... sitter här och känner mig halvers stressad.. det känns som om jag borde ha något att göra nu, men nä jag har inte det! Ändå så känner jag mig lite stressad... Jag längtar nu bara tills lugnet infinner sig och jag kan slappna av :)Även om jag varit ledig varje fredag sen jul, så har jag ändå suttit på skolan och pluggat! Imorgon ska jag unna mig att vara hemma och sova ut! Sen på eftermiddagen drar jag till gällivare för ett möte på kvinnokliniken :) Nice!

Sen..... ÄR DET DEN EFTERLÄNGTADE HELGEN!!!!! Drar ner till arvidsjaur till mina underbara :) <3 Ska bli så tokigt skönt att komma dit och träffa alla, och släppa allt! Längtar som en idiot.....!!!      

Nu ska jag slänga mig i soffan! Unna mig att ligga där hela kvällen bara för att jag kan! Nu har en sprängande huvudvärk kommit som ett brev på posten - kan vara för att jag varit så stressad och de flesta spänningarna nu har släppt, för att jag inte sovit många timmar de senaste nätterna osv! Jag är förvånad och tacksam över att den inte kommit när jag haft som mest att göra! :)


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Karolina Nordholm  med Blogkeen
Följ Karolina Nordholm  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se