Karolina Nordholm

Alla inlägg under augusti 2010

Av Karolina - 15 augusti 2010 18:52

Imorgon far vi hem, kommer sakna Övik men det ska bli skönt att komma hem till min egen säng. Hahah, varför är det alltid sängen man saknar som mest när man bor borta? Klurigt. jag som trodde att vi skulle fara tidigt på morgonen som vanligt, men tydligen inte! Nej vi ska tydligen springa på stan och handla först och sen far vi hem efter lunch.

Idag for vi och åt lunch hos farmor. Kyckling till lunch, helt okey, något deprimerande bara att jag åt kyckling till middag igår. Den där jävla kyllingen förföljer mig!! Tur att det är gott! Farmor var lika glad idag, hon sken som en sol. Hon var lite virrig idag också, hon trodde bland annat att pappa höll i en pudel när det i själva verket var kameran.... Hmm.. Inte lätt att vara dement, stackare! :(

Efter att vi hade varit hos farmor så for vi in till stan för att handla lite små grejjer. Medans mamma handlade sitt så sprang jag in på Åhlens och köpte tråkiga och deprimerande grejjer, dock nödvändiga kan jag säga. Skolsaker -skrivböcker och annat skit! Ready for school kan jag säga. Ursch!!

Sen blev det en tur ut till farfars grav... <3 Det kändes att vara där, klump i magen kan jag säga. Saknar honom som fan   




Nu har jag just tagit hand om disken efter middagen. Så fort mamma och pappa och elias kommer hem ska jag dra mig en promenad ner till havet och stranden :) Nice   

Sen blire nog film resten av kvällen som vanligt.




PussTja på er små rumpnissar   

Av Karolina - 14 augusti 2010 20:05

Det blev en lyckad stadsrunda idag må jag säga, hittade mig tre nya tröjor, tre nya örhängen och ett nagellack som jag suktat efter länge. Så nu är jag lite fattigare, men det sved inte så mycket som jag trodde att det skulle göra, å det är ju bra. Sen vandrade jag bara runt på gågatan medans jag väntade på pappa :) Mysmys, me like! Övik på sommaren alltså, jag blir inte less.


När jag och pappa var klara på stan så for vi ut till hemmet där farmor bor. Hon blev jätteglad av att se oss, och det kändes galet skönt att veta att hon kände igen oss och kunde placera oss, det är ju inte alla dagar hon kan det. Hon verkade ha lätt att prata och lätt för att hitta orden, som det annars kan vara problem med, det blev ju lite virrigt ibland, men inte var det mycket. Skönt!

Men sen, usch vad hon har förändrats fysiskt sen sist vi var här, och det var inte länge sen. Hennes balans är inte vad den alltid varit, och trots att tanten nu måste gå med rullator så gjorde hon då inte det när vi var där. Så för att hon inte skulle ramla omkull så gick jag och pappa på varsinn sida och stödde henne. Man är ju van att se henne stadig på benen, men så var det inte nu. Hon vinglade ibland när hon stod ensam så vi fick passa henne hela tiden. Den envisa söta tanten måste förstå att rullatorn är bra...<3 Annars vet jag inte, hon såg plötsligt så mycket äldre ut, mer sliten kanske man kan säga.

Nog har jag sett mycket värre saker som drabbat människor, saker som berört mig mer än det här. Men när det är min farmor så känns det ändå annorlunda...Hon är ju trots allt 90.. åldern börjar väl ta ut sin rätt och det är bara att acceptera. Man kan ju inte göra så mycket annat.




Hahah, elias kom nog med bästa kommentaren för idag när vi satt på restaurangen här på campingen. Vi satt ute och åt och hade nyponbuskar brevid oss..

Elias - kan dom där buskarna nypas?? :O ( Hmm.. ja det heter ju Nyponbuskar )




Nu blire att ta det lugnt, glo på film och äta körsbär :)



Puss & Kram


Av Karolina - 14 augusti 2010 10:31

...så sitter jag inne och bloggar och lyssnar på musik! Jag borde egentligen gå ut som allt annat normalt folk, jag ska bara göra klart här först sen blir det nog att sätta sig ute med bra boken :) Har börjat läsa Så länge vi båda andas nu. Bella har just upptäckt att hon är gravid, oooh spännande!!


Även om jag blev väckt för några timmar sen så har jag då inte gjort nå mycket

alls förutom att diska, men vem har sagt att man måste göra något?

Efter lunch ska jag och pappa in till stan och snabbspringa där, sen far vi ut och hälsar på farmor en sväng <3 Mamma och elias skulle stanna här och förmodligen gå ner till havet ( lugnt och skönt för mig och pappa, haha )

Har nog inget mer att tillägga för stunden, kanske senare idag, vem vet :)


Min telefon bråkar fortfarande!!! Ahhh jag blir galen      




Av Karolina - 13 augusti 2010 19:29

Bortsett från oturen med telefonen som inte funkar så har jag inte haft någon som helst otur idag. Men det finns fortfarande tid för det, dagen är inte slut än. Det är trots allt fredag den 13:e så jag går bara och väntar på att något ska hända!


Suck, den här nedrans telefonen funkar då bara när den själv vill. Jag vill ha kontakt med folk runtomkring mig, kunna skicka och ta emot sms, ringa och bli uppringd. Men det verkar vara för mycket begärt..
Jag känner mig isolerad!! Jag vet inte hur många gånger jag har försökt ringa och skicka iväg sms, men det funkar uppenbarligen inte. Och jag verkar inte kunna ta emot något heller. Morr... snart kastar jag det här skrället i havet!!!
Nåja, jag ska fortsätta göra tappra försök att få kontakt med folket.




Hahah, gud vad irriterad jag blev imorse. Jag hade somnat i bilen strax efter att vi lämnat Jokkmokk bakom oss, och jag drömde, jag drömde något bra vill jag minnas. Problemet är att jag inte minns exakt vad!. Och jag vill komma ihåg det. Jag vaknade precis när det var som bäst, av att pappa nästan ställde sig på bromsen. Jag tittade yrvaket upp och märkte att Elias som satt brevid mig, satt och spydde!!

" Typ, hey - sluta drömma, välkommen till verkligheten! "

Något i mitt bakhuvud sa mig att om pappa hade väntat några sekunder med att bromsa så hade jag kommit ihåg drömmen. Morr!! Jäkla unge som ska vara åksjuk! Hans fel att jag inte fick drömma klart ;P



Nåja, annars gick resan ner till Övik problemfritt. Jag sov nästan hela vägen, den annars så sega bilresan går så mycket snabbare då.

När vi kom fram så började vi med att springa in på Hemköp för att skaffa oss mat ut till stugan. Hahaha, Hemköp, det påminner mig bara om en sak. När jag var liten brukade jag följa med farmor och farfar och handla. Jag minns en gång på sommaren så hade dom körsbär i fruktdisken, och farfar gick hela tiden och snodde körsbär som han sedan åt upp. Det gjorde han endast för att visa mig vad man inte fick göra och för att retas med farmor ;) Sötgubbe.


Det är gode skönt att vara här igen, även om jag inte helt känner mig som hemma, så känns allt ändå så välbekant, som något som skulle kunna vara " hemma ". Jag älskar verkligen Övik på sommaren :) Det finns ingen vettig förklaring till varför, jag bara gör det. Nu bor vi ju inte inne i stan, utan på Gullviks havsbad där vi hyrt en stuga. Helt okey det med, men jag saknar att kunna vandra runt i stan på kvällarna.

Jag tror att vi skulle in till stan imorn, och jag längtar, bara för att jag då kan strosa omkring överallt, kanske dra en tur upp till lägenheten där farmor och farfar bodde förut :) Få det att kännas som förut, ialla fall för en liten stund...

 

 

 

 

So long. Puss & Kram


Av Karolina - 12 augusti 2010 15:07

Hoff, nu har jag fått koppla av ett tag efter jobbet :) Har hunnit ta en dusch och nu sitter jag och myser med musik och en varma koppen. Lovely. Jag skulle ha slutat klockan 1 men det  blev övertid så jag kom hem vid 2 istället, nåjå det gör inte mig nå. Mer pengar och jag är sysselsatt längre. Good good.

Hahaha, mitt hjärta smälte imorse när jag kom till jobbet, två av dom boende kände igen mig och dom sken upp som värsta solarna när jag kom, så söta :)



Imorgon drar vi till Övik och hälsar på farmor   

Vi åker hem på måndag igen, så om allt går som planerat så är vi väl tillbaka i byhålan igen vid middagstid kanske. Min bärbara dator får allt följa med den här gången med, var ganska skönt att kunna se film på kvällarna och surra med folk, hålla sig uppdaterad på Fb osv :)



Får se vad som händer ikväll/ nu på eftermiddagen :) . Är toksugen på att fara ut och köra och försöka att inte vara en trafikfara. Om min pappa är snäll så kanske vi kan dra turen till Jokkmokk, skulle passa så bra med tanke på att jag måste skaffa lite saker och dessutom in med papper på banken. Men, jag ska inte hoppas för mycket.




Min mobil har pajjat! OCH NEJ, jag har inte satt mig på den ;D

Nåja, jag har pappas gamla, knappt fungerande  Nokia. Nu är det så här att ibland får man tag i mig, ibland inte, ibland lyckas jag ringa och skicka sms, men inte alltid.  

Så ingen får bli panikslagen ifall jag verkar död eller nå. Det är bara mobilen som dampar! ;P




So long :)

Av Karolina - 11 augusti 2010 16:52

Jag är skicklig! Jag måste säga det - jag har äntligen fått min stenålders mp3 att fungera igen! Jag ska inte säga vad jag gjorde för nå åt den, det är min hemlighet ;) Så det får ni klura på själva! Jag är dessutom förvånad att jag fortfarande har mp3:n i min ägo! Egentligen borde någon knutte ha kommit och tagit den ifrån mig för att typ ge den till nå museeum! Den är ju stengammal och det är ett under att den fortfarande funkar! Jag kanske borde ge den till nån antikmänniska som kan värdera den åt mig, den är säkert värd värsta förmögenheten ;) Hmm.. i min fantasi då!

Nåja, nu ska jag se om det går att läga in nya låtar också, men jag tvivlar. Sist jag testade så gick det inte.


Jag, elias och mamma var ner på Kiosken idag och åt mjukglass tillsammans med Tuoljas och som vanligt var Elias som en speedad duracell kanin på extacy typ. Han satt aldrig still och lät och skrek hela tiden. Tillslut lyckades jag få honom att gå med på att leka tysta leken med mig. Vi tävlade om vem som kunde sitta still längst och samtidigt vara tyst. Han klarade sig i hela 8 minuter!!! Nytt rekord fan!





Imorgon blir det jobb - tjiiihooo ;D Lovely. Det är en kort tur mellan 07.30 till 13.00, men det gör inget, det är jobb, pengar och något att göra. Glada jag.

Fast... då måste jag försöka lägga mig i tid. Hmm.. kan bli svårt!



Nej, nu bjuder jag på bilder som jag tog idag. Sen ska jag tagga inför att vara med Moa ikväll :) ( typ vila öron och röst så jag ialla fall kan försöka prata mer än henne ;) )



      

Av Karolina - 10 augusti 2010 21:54

Usch, jag känner mig nästan stolt. Jag och pappa for ut och övningskörde nu ikväll, helt plötsligt får gubben för sig att vi ska köra mot gällivare, typ svänga in på lite parkeringsplatser efter vägen och träna på att inte få motorstopp ( lättare sagt än gjort, våran bil kan inte på på tomgång utan att stanna )

Det första jag möter utanför Porjus är en stor fet jävla monster lastbil!!! Ahhhh - paniiik! ( jag och mina fobier för lastbilar )  Men.. det gick bra :) Wooho!

Okey, precis när den har passerat så står det en älgjävel vid sidan av vägen och käkar!! Varför kan den inte hålla sig långt borta när jag är ute och kör?? Nåja, det gick bra det med! Suck, första gången på landsväg och alla mina fobier på en och samma gång. Nåja, jag ska härdas!

Nu kommer jag till saken varför jag är så stolt ( egentligen ingen anledning till det ) MEN - jag har inte fått ett enda motorstopp :) Weeeii :) Trots att bilen är som den är, trots att vi stannade på parkeringsplatser osv :)



Gud vad jag skryter!! Ge mig nu!
Nej, nu ska jag nog ner och dricka te :) jag är iskall om händerna!




  MOOONSTEEERR!!!   

Ännu jävligare monster!!!

Av Karolina - 10 augusti 2010 19:32

på att badrummet ska bli ledigt så jag får duscha efter kvällens träning på gymmet! Men.. jag verkar få sitta här i en evighet.

Usch, det känns redan i magen. Träningsvärken sen senaste gången jag var på gymmet hade precis lagt sig, men jag kan säga att nu känns det lika mycket igen.


Nej, nu är det ledigt där inne, så nu ska jag hoppa in och duscha och sen ska jag ut och agera trafikfara :) Så håll er undan från vägarna.



  


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26
27
28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards